Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ziua de 9 septembrie a.c., la parohia „Sfânta Ana”, din municipiul Galaţi, mama Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, s-a sărbătorit hramul bisericii. La înălţătorul moment al Sfintei Liturghii a participat pcuv. arhim. Daniil Oltean, vicar administrativ şi delegatul Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, însoţit de preoţi şi diaconi slujitori, precum şi de numeroşi credincioşi din parohie şi din municipiu.

În cuvântul său pcuv. arhim. Daniil a subliniat împortanţa prăznuirii Sfinţilor Ioachim şi Ana, părinţii Preasfintei Născătoare de Dumnezeu şi Pururea Fecioarei Maria, pentru întreaga creştinătate. „Prin aceşti sfinţi părinţi Dumnezeu a adus mângâiere neamului omenesc, căci din ei avea să se nască «Eva cea nouă», mijlocitoarea bună între Dumnezeu şi om”, a afirmat preacuvioşia sa. De asemenea delegatul Înaltpreasfinţiei sale a apreciat activitatea de edificare a sfântului locaş desfăşurată de pc. pr. Ion Jalbă împreună cu ceilalţi preoţi coslujitori, precum şi cu membrii Consiliului şi Comitetului parohial.

La finalul Sfintei Liturghii toţi cei prezenţi au fost invitaţi la agapa frăţească, iar pentru familiile care se confruntă cu diferite probleme, inclusiv de ordin financiar, au fost pregătite pachete cu alimente.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook