Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În data de 3 septembrie 2010, la parohia „Sf. Mc. Antim", din municipiul Galaţi, s-a sărbătorit hramul bisericii. La eveniment au participat pcuv. arhim. Daniil Oltean, vicar administrativ, delegatul Înaltpreasfinţitului Părinte Dr. Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, însoţit de preoţi şi diaconi slujitori, precum şi de numeroşi credincioşi din parohie şi din municipiu.

În cuvântul său, pcuv. arhim Daniil a subliniat privilegiul de care se bucură această parohie, acela de a fi singura din ţară care îl are ocrotitor pe Sf. Mc. Antim, martir la anul 303, în timpul domniei împăratului roman Maximilian.

Totodată, delegatul Înaltpreasfinţiei Sale a apreciat activitatea intensă pe care a desfăşurat-o parohia în ultimii ani, atât pentru infrumuseţarea sfântului locaş, cât şi pentru zidirea sufletească a credincioşilor.

După Sfânta Liturghie s-a săvârşit slujba de pomenire pentru Arhiepiscopul Antim al Tomisului şi Dunării de Jos (între 1975 -1994), Patriarhul Teoctist (între 1986-2007), cât şi pentru toţi ctitorii şi donatorii sfântului locaş, adormiţi întru Domnul.

Programul a continuat prin invitarea tuturor credincioşilor la agapa frăţească.


Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook