Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Praznicul Naşterii Maicii Domnului este hramul Mănăstirii Cudalbi din judeţul Galaţi. Mănăstirea datează din anul 1925 fiind ctitorită de de Eugenia Pană în apropierea localităţii gălăţene Cudalbi. Biserica mănăstirii a fost ridicată între 1925 şi 1933.

La început, lăcaşul monahal se numea „Mănăstirea Gologanu”, după numele moşiei acelor locuri.  Mănăstirea este desfiinţată în 1950, odată cu instalarea regimului comunist în România, însă îşi reia activitatea în anul 1990.

Prin străduinţele actualei stareţe, monahia Mariani Popa şi a întregii obşti a fost construită o nouă biserică, aflată astăzi în faza de finisare, precum şi o nouă clopotniţă şi 3 corpuri de chilii. La solicitarea Eparhiei Dunării de Jos, în anul 1998 vechiul nume al mănăstirii a fost schimbat în „Mănăstirea Maicii Domnului - Cudalbi”.

La sărbătoarea din acest an au participat numeroşi credincioşi din localităţile dimprejur însoţiţi de păstorii lor, precum şi tineri îmbrăcaţi în costume populare, autorităţi locale şi judeţene, care au putut admira frumuseţea sfântului lăcaş, în stil ştefanian, împodobit cu mozaicuri exterioare.

Sfânta Liturghie de hram a fost săvârşită de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, într-un foişor amenajat în imediata vecinătate a sfântului lăcaş.

După Sfânta Liturghie a avut loc sfinţirea locului pentru construirea noului paraclis de iarnă al mănăstirii ce va avea ca hram pe Toţi Sfinţii şi Sf. Mariani.
La final, prin grija harnicelor maici, pelerinii au fost invitaţi la agapa frăţească.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook