Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La numai câteva zile de la binecuvântatul pelerinaj cu moaştele Sfinţilor şi Drepţilor dumnezeieşti Părinţi Ioachim şi Ana, aduse Eparhia Dunării de Jos de către o delegaţie a Bisericii Ortodoxe din Cipru condusă de Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Isaia de Tamassos şi Orinis (25-27 august 2013), parohia „Sf. Ana“ din municipiul Galaţi a îmbrăcat din nou haine de sărbătoare, la cinstirea hramului bisericii.

În săptămâna premergătoare sărbătorii Sfinţilor Părinţi, parohia „Sf. Ana“ a derulat mai multe programe culturale şi social-filantropice, iar în preziua hramului, la biserica parohială a fost oficiată slujba de sfinţire a apei, Vecernia cu Litie şi Acatistul Sfinţilor Părinţi Ioachim şi Ana, la eveniment participând foarte mulţi credincioşi din parohie.

Sfânta Liturghie a fost săvârşită de un ales sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa mulţimii rugătoare a credincioşilor, a tinerilor şi copiilor participanţi la programele catehetice ale Bisericii, precum şi a profesorilor şi oamenilor de cultură ataşaţi sufleteşte de tânăra şi dinamica parohie gălăţeană. Atmosfera duhovnicească a sporit mult în evlavie când Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian s-a adăugat slujitorilor Sf. Altar de la această parohie, binecuvântând pe credincioşii prezenţi şi rostind un profund cuvânt de învăţătură.

De asemenea, Chiriarhul Dunării de Jos a realizat o scurtă cateheză cu elevii şi preşcolarii prezenţi la Sfânta Liturghie, învăţând pe cei mari şi mici deopotrivă despre rolul Sfinţilor Părinţi Ioachim şi Ana în viaţa Maicii Domnului, precum şi despre locul mamei în sufletele noastre.

La final a fost săvârşit parastasul pentru ctitori, evenimentul încheindu-se cu tradiţionala agapă creştinească, membrii Consiliului şi Comitetului parohial pregătind pachete cu alimente pentru 1.000 de persoane, atât credincioşi participanţi, cât şi persoane bolnave, nedeplasabile, aflate în evidenţele filantropice ale parohiei.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook