Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În perioada 18-19 septembrie a.c. la Centrul Eparhial din Galaţi, cu binecuvântarea şi sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a avut loc examenul de capacitate preoţească, sesiunea de toamnă.

La examen s-au încris 19 candidaţi, tineri teologi, care în conformitate cu prevederile Statutului de organizare şi funcţionare al Bisericii Ortodoxe Române, al Regulamentului de numire şi transfer al clerului, precum şi al hotărârilor Sfântului Sinod, au susţinut mai întâi proba psihologică şi proba scrisă (în 18 sepembrie).

Probă practică la disciplina Liturgică, a avut loc a doua zi, prin participarea activă la strană la slujba Utreniei şi a Sfintei Liturghii din Catedrala Arhiepiscopală.

Examenul a continuat în sala „Episcop Chesarie Păunescu“ a Centrului Eparhial prin susţinerea probei orale.

Comisia de examinare a fost alcătuită din preoţi profesori ai Departamentului Teologic din cadrul Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie şi ai Seminarului Teologic „Sf. Apostol Andrei“ din Galaţi, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte dr. Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Examenul de capacitate preoţească are ca scop verificarea cunoştinţelor teoretice şi practice în domeniul teologic, iar în urma rezultatului obţinut, candidaţii vor fi repartizaţi în parohii.

Programul cadru al anului 2022

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook