Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Gravele inundaţii care s-au abătut la mijlocul săptămânii trecute peste judeţul Galaţi şi îndemnul la solidaritate şi întrajutorare adresat românilor de pretutindeni atât de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cât şi de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, au sensibilizat şi bunii creştini din diaspora.

În acest context, mai multe familii de români ortodocşi din parohia „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare“ din localitatea Pinerolo, protopopiatul Piemonte II Sud, în Duminica după Înălţarea Sfintei Cruci, după săvârşirea Sfintei Liturghii, au iniţiat şi realizat o colectă în bani în valoare de 2.100 euro.

Cu binecuvântarea Presfinţitului Părinte Siluan Şpan, Episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, şi prin implicarea directă a pc. pr. Ciprian Ghizilă, paroh al parohiei Pinerolo, suma donată de românii din diaspora a fost folosită pentru achiziţionarea unui număr de 40 de saltele şi 40 de pături de la o firmă de specialitate din municipiul Galaţi.

Prin grija aceleiaşi parohii saltelele au fost transportate şi distribuite unui număr de 40 de familii din comunele Cudalbi şi Costache Negri, majoritatea acestora locuind în prezent în module trimise în zonele sinistrate de autorităţile judeţene şi naţionale sau în case sever afectate.

În aceeaşi zi, la biserica parohiei Costache Negri a sosit un transport cu alimente de primă necesitate,  îmbrăcăminte, încălţăminte,  rechizite şi obiecte igienico-sanitare oferit  de parohiile gălăţene „Sf. Trei Ierarhi“, „Sf. Spiridon“ şi „Sf.  Gheorghe şi Modest“,  în valoare de cca 11.000 lei.

Ajutoarele  au fost depozitate la biserica parohială, urmând ca în cursul zilei, prin grija membrilor Consiliului şi Comitetului parohial, să fie distribuite credincioşilor după necesităţile acestora.

 

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook