Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În cadrul Comisiei eparhiale pentru coordonarea acţiunilor umanitare din 20 septembrie a.c., prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, s-a hotărât achiziţionarea şi oferirea de ghiozdane, rechizite şi obiecte de igienă personală tuturor copiilor care provin din familiile sinistrate din judeţul Galaţi.

În vederea bunei organizări şi a aplicării corecte a acestui program eparhial de întrajutorare, preoţii parohi din localităţile afectate, împreună cu profesorii de religie şi cadrele didactice din şcolile respective, au identificat 500 de elevi şi preşcolari, pe categorii de vârstă şi necesităţi.

Pe baza documentelor întocmite de preoţii parohi, au fost procurate 500 de ghiozdane cu rechizite şi obiecte de igienă personală, în valoare totală de 16.000 lei,  fondurile provenind din contul RO33RNCB0141032864090007, special deschis de Arhiepiscopia Dunării de Jos la BCR Galaţi pentru persoanele sinistrate.

Rechizitele au fost sortate şi împachetate prin implicarea efectivă a copiilor asistaţi în cadrul Aşezământului Filantropic „Sfântul Vasile cel Mare“ din Galaţi.

După încheierea orelor de curs, copiii, însoţiţi de cadrele didactice şi profesorii de religie s-au deplasat de la bisericile parohiale din localităţile sinistrate.

În fiecare biserică a fost săvârşită o slujbă specială pentru elevi, după care au fost împărţite ajutoarele oferite de Arhiepiscopia Dunării de Jos.

„Este unul din proiectele mari pe care Arhiepiscopia Dunării de Jos le-a iniţiat şi organizat pentru localităţile şi familiile sinistrate şi se adresează celor 500 de copii care aparţin acestor familii… Am reţinut bucuria pe care copiii au avut-o pe chip atunci când au primit aceste daruri, daruri care sperăm să le aline din suferinţa pe care o trăiesc alături de familiile lor.

Această activitate nu ar fi putut fi realizată dacă nu se implicau preoţii din aceste parohii, profesorii de religie, voluntarii, membrii din Consiliile şi Comitetele parohiale, copiii din cadrlul Asociaţiei Social-Filantropice «Sf. Vasile cel Mare» care, printr-un efort comun şi organizare desăvârşită au dovedit că astfel de acţiuni, în astfel de situaţii, au o adresabilitate concretă, iar fapta cea bună merge către sufletele acestor micuţi care simt nevoia unei mângâieri, unei apropieri, a unei speranţe pe care fapta cea bună le-o dăruieşte“, ne-a relatat pc. pr. Ionel Rotaru, consilier în cadrul Sectorului Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

În zilele următoare, Eparhia Dunării de Jos va desfăşura un amplu progam de ajutorare a familiilor sinistrate prin oferirea unui număr de 1.100 pilote, pături, lenjerii de pat şi obiecte igienico-sanitare.

Ca mărturie de solidaritate şi dragoste  creştină se adaugă şi transportul de alimente de primă necesitate, articole de îmbrăcăminte şi obiecte igienico-sanitare efectuat în localitatea Pechea de parohia „Sf. Arhidiacon Ştefan“, din Comăneşti, judeţul Bacău.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook