Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Credincioşii binecunoscutei parohii „Sfântul Vasile cel Mare“ din municipiul Galaţi s-au aflat astăzi în zi de aleasă sărbătoare, nu numai pentru începutul noului an bisericesc cinstit în întreaga Patriarhie Română prin slujirea Sfintei Liturghii şi a cuvenitului Te-Deum, ci şi pentru că respectiva parohie se află sub ocrotirea duhovnicească a Sfântului Dionisie Exiguul, prăznuit în fiecare an la 1 septembrie.

Manifestările liturgice, cultural-misionare şi social-filantropice au debutat cu mult timp înainte de hram, prin organizarea unor seri catehetice în care au fost implicați copii de la programul catehetic „Hristos împărtășit copiilor“ şi a unor cursuri de şah cu instructori calificați, finalizate printr-un concurs.

Sărbătoarea propriu-zisă a început în ajun prin oficierea, la ceas de seară, a Vecerniei cu Litie şi Acatistul Mântuitorului Iisus Hristos și a continuat a doua zi prin săvârşirea sfintei Liturghii de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de corala bisericii, alcătuită din 50 de tineri elevi şi studenţi din parohie.

La eveniment au participat profesori, oameni de cultură din municipiu şi credincioşi ai parohiei, dar şi din alte parohii din oraş.

După Sfânta Liturghie s-a oficiat slujba de Te Deum pentru începutul noului an bisericesc, precum şi slujba de pomenire a ctitorilor adormiţi în Domnul. La final toţi invitaţii, slujitori, credincioşi, tineri şi copiii au fost invitaţi la agapa frăţească, pentru eveniment fiind pregătite suficiente pachete cu alimente.

Biserica desfăşoară ample programe cu copiii şi tinerii parohiei, în cadrul programului naţional „Hristos împărtăşit copiilor“. De remarcat este atât lucrarea edilitar-gospodărească deosebită, realizată la această parohie în ultimii ani, cât şi cea social-filantropică.

În prelungirea Sfintei Liturghii de la parohia „Sfântul Vasile cel Mare şi Sf. Dionisie Exiguul“, Chiriarhul Dunării de Jos a săvârşit slujba de Te-Deum în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi,în mijlocul unui sobor de preoți din administrația eparhială.

La slujbă au participat credincioși din municipiu, dar şi personalul Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook