Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu binecuvântarea şi sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în zilele de 23 şi 24 septembrie a.c., la Galaţi a avut loc examenul de capacitate preoţească, sesiunea de toamnă.

În examen s-au înscris 12 tineri teologi care, în conformitate cu prevederile Statutului de organizare şi funcţionare al Bisericii Ortodoxe Române, al Regulamentului de numire şi transfer al clerului, precum şi al hotărârilor Sfântului Sinod, au susţinut mai întâi proba psihologică (23 septembrie).

Astăzi, în cea de a doua zi a examenului, s-au desfăşurat proba practică la disciplina Liturgică prin participarea activă la strană la slujba Utreniei şi a Sfintei Liturghii din Catedrala Arhiepiscopală.

Examenul a continuat în sala „Episcop Chesarie Păunescu“ a Centrului Eparhial prin susţinerea probelor scrisă şi orală.

Comisia de examinare a fost alcătuită din preoţi profesori ai Seminarului Teologic „Sf. Apostol Andrei“ din Galaţi, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte dr. Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Examenul de capacitate preoţească are ca scop verificarea cunoştinţelor teoretice şi practice în domeniul teologic, iar în urma rezultatului obţinut, candidaţii vor fi repartizaţi în parohii.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook