Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La iniţiativa şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, urmând o mai veche tradiţie din această eparhie, la începutul noului an şcolar 2017 – 2018 a fost organizată  o acţiune social-filantropică îndreptată spre copii cu posibilităţi materiale reduse din fiecare parohie.

Astfel, Centrul Eparhial, prin cele 8 protopopiate şi parohiile din cuprinsul Eparhiei a derulat, în prima săptămână din noul an școlar, un amplu program filantropic, îndreptat cu precădere spre copiii ce provin din familii defavorizate şi marginalizate social.

În concret, pe baza protocoalelor educaţionale semnate între parohii şi şcoli, în care se stipulează, între altele, ca în bugetul anual al parohiilor să se prevadă sume pentru copiii proveniţi din familii defavorizate, în vederea sprijinirii acestora cu articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi rechizite şcolare, în luna septembrie a.c. au fost achiziţionate ghiozdane complet echipate şi alte rechizite şcolare.

Protoieriile au primit produsele școlare achiziționate și transportate de către Centrul Eparhial, după care, pe bază de programări, acestea au fost distribuite la parohiile implicate în proiect. În perioada 11-14 septembrie, preoţii au invitat copiii la bisericile de parohie, pentru a primi darurile sau, după caz, au mers la școlile unde aceștia învață sau la centrele sociale în care ei sunt instituționalizați.

În cadrul acestei activităţi s-au implicat mai mulţi voluntari şi credincioşi din cadrul Consiliilor şi Comitetelor parohiale.

Prin programul social-filantropic derulat de Arhiepiscopia Dunării de Jos au fost sprjiniți 4.000 de copii, valoarea totală a ajutoarelor acordate ridicându-se la suma de 180.000 lei.

Protoieria Brăila

Protoieria Însurăţei

Protoieria Tecuci

Protoieria Nicoreşti

Protoieria Covurlui

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook