Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 18 septembrie a.c., la Seminarul Teologic „Sfântul Apostol Andrei“ din Galaţi a avut loc revederea promoţiei 2007, cu ocazia împlinirii a 10 ani de la absolvirea cursurilor din această instituţie teologică.

Însoţiţi de familiile lor, absolvenţii au trăit momente emoţionante şi pline de bucurie.

În capela din incinta seminarului, un sobor impresionant de preoţi a oficiat Sfânta Liturghie, după care a urmat o slujbă de parastas pentru toţi profesorii şi absolvenţii din promoţia amintită trecuţi la odihna cea veşnică, precum şi o slujbă de mulţumire pentru binefacerile primite de la Dumnezeu.

La eveniment a participat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a binecuvântat familiile tinerilor preoţi şi teologi prezenţi astăzi la Galaţi.

În continuare s-a realizat un frumos schimb de experienţă între absolvenţii promoţiei 2007, elevii de liceu şi elevii de la clasele primare ale Seminarului, care au primit dulciuri din parte acestei promoţii.

Programul a continuat cu apoi în sala de clasă a Seminarului unde a avut loc cursul festiv la care au participat atât profesorii, cât şi absolvenţii Seminarului Teologic. În cadrul discuţiilor dedicate momentului, fiecare participant şi-a prezentat realizările obţinute în aceşti 10 ani, atât în viaţa profesională, cât şi în cea personală.

Întâlnirea de 10 ani a produs multă emoţie şi bucurie atât în rândul profesorilor, cât şi al absolvenţilor 2007, cu toţii conştientizând importanţa unor astfel de momente de referinţă şi de întărire duhovnicească pe drumul vieţii şi al slujirii lui Dumnezeu în societatea în care ne aflăm.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook