Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La o zi după slăvitul praznic al Naşterii Maicii Domnului, când Biserica Ortodoxă cinsteşte pe Sfinţii şi dumnezeieştii Părinţi Ioachim şi Ana, parohia „Sf. Ana“ din municipiul Galaţi a îmbrăcat din nou haina de sărbătoare, la cinstirea hramului bisericii.

Manifestările pastoral-misionare şi social-filantropice au debutat încă din ajun la biserica parohială, unde Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian a oficiat Vecernia cu Litie şi Acatistul Sfinţilor Părinţi Ioachim şi Ana, la eveniment participând foarte mulţi copii și credincioşi din parohie.

După slujbă, Părintele Arhiepiscop a mers în mijlocul tinerilor și copiilor participanţi la programele catehetice ale Bisericii și a vizitat atelierele de creaţie şi expoziţia cu realizările copiilor, adresând un cuvânt de apreciere atât pentru slujitorii jertfelnici ai acestei parohii care desfășoară activități cu specific tradițional, cât și copiilor care participă cu drag și entuziasm la ele.

”Aici sunt toate elementele care compun un crâmpei din viața pe care au trăit-o cei mai în vârstă lângă bunicii lor, datorită inițiativei deosebit de importante a preoților, în frunte cu părintele Ion Jalbă, cu Consiliul și Comitetul parohial și cu instructorii de educație parohiali.

Avem aici 100 de trepte ale tradiției sănătoase către spectrul frumos și luminos al anului închinat unității de credință în casa creștinului și a românului, ca din casele lor, această unitate a credinței să se manifeste pe tricolorul ce mândru flutură asupra întinsului patriei noastre binecuvântate de Dumnezeu în Anul Centenar”, a spus ierarhul.

În ziua de prăznuirea a Sfinților Părinți Ioachim și Ana, după săvârșirea Sfintei Liturghii de către un sobor de preoți și diaconi, 23 de elevi din această parohie au primit din partea bisericii ghiozdane și rechizite școlare, iar credincioșii prezenți 700 de pachete cu alimente.

Acțiunea se înscrie în programul social-filantropic ”Hristos în școală”,desfășurat în această săptămână în Eparhia Dunării de Jos și îndreptat cu precădere spre copiii ce provin din familii defavorizate şi marginalizate social, prin care un număr de 3856 de copii din județele Galați și Brăila au primit ghiozdane și rechizite școlare la început de an școlar.

Astfel, în majoritatea parohiilor din Arhiepiscopia Dunării de Jos, după Sfânta Liturghie din această duminică, copiii au venit la biserici pentru a primi cele procurate special pentru ei.

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook