Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Duminica a 18-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Galați.

La slujbă au fost prezenţi numeroşi credincioşi din municipiu, iar răspunsurile liturgice au fost oferite de corul Catedralei Arhiepiscopale.

La momentul cuvenit, mulți copii au primit Sfânta Împărtășanie.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelică din această Duminică în care se vorbește despre pescuirea minunată.

„În taina adâncului se petrece ceea ce spune psalmistul că «adânc pe adânc cheamă». Pentru noi oamenii cuvântul «adânc» are o însemnătate trecătoare și câteodată înfricoșătoare. Adesea adâncul este confundat cu răul, dar când este vorba de persoana umană, de rugăciune și de legătura nostră cu Dumnezeu care este în ceruri, paradoxal avem nevoie de adâncime, iar adâncimea nu este nimic altceva decât cuvântul ‹‹profunzime›› sau pătrunderea înțelesului adevărat mai adânc, așa cum, atunci când săpăm o fântână, apa bună și proaspătă nu este la suprafață, ci este descoperită la o mult mai mare adâncime“, a precizat chiriarhul.

La finalul Sfintei Liturghii, ÎPS Arhiepiscop Casian i-a binecuvântat pe cei prezenți și le-a oferit iconițe.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook