Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În perioada 3-6 septembrie 2019 se desfăşoară la Galaţi, Congresul Național, cu participare internațională, de Medicină Fizică, Recuperare și Balneologie.

Organizatorul evenimentului este Societatea Română de Medicină Fizică, de Recuperare și Balneoclimatologie (SRMFRB) și Asociația Română de Balneologie (ARB), în parteneriat consorțial cu Societatea Romana de NeuroReabilitare (RoSNeRa) şi Societatea Romana de Patologie, Terapie și Recuperare Vertebro Medulare (RoSCoS).

Gazda Congresului este Facultatea de Medicină şi Farmacie din Galaţi, în colaborare cu Arhiepiscopia Dunării de Jos, Universitatea „Dunărea de Jos“ Galaţi, Consiliul Judeţului Galaţi şi Primăria Municipiului Galaţi.

Deschiderea oficială a manifestării ştiinţifice a avut loc marţi, 3 septembrie 2019, la Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos.

Prezent la eveniment, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a adresat un cuvânt de bun venit distinşilor invitaţi şi a binecuvântat această manifestare academică internaţională.

Chiriarhul Dunării de Jos, împreună cu invitaţii speciali ai evenimentului au primit din partea organizatorilor „Titlul de Ambasador Naţional al Balneologiei Româneşti“.  

Congresul a reunit reprezentanţi ai Societăţii Române de Medicină Fizică, de Recuperare şi Balneoclimatologie (SRMFRB), ai Societăţii Române de Patologie, Terapie şi Recuperare, Vertebro-Medulare (RoSCoS), ai Societăţii Române de NeuroReabilitare (RoSNeRa), cercetători ştiinţifici, profesori universitari, oficialităţi locale, cadre medicale din ţară şi din străinătate.

După deschiderea oficială, prof. Univ. Dr. Gelu Onose de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ din Bucureşti şi Preşedinte de onoare al SRMFRB a subliniat importanţa promovării cercetării ştiinţifice şi necesitatea descoperirii noutăţilor legate de rolul şi importanţa unui tratament de recuperare medicală.

Seara a fost încheiată cu un recital vocal-instrumental de excepţie, susţinut de formaţia de muzică veche românească „Kalofonis“ din Galaţi.

Ariile tematice din cadrul Congresului cuprind abordări ştiinţifice din:

- Balneologie: Factori naturali terapeutici; Stil de viaţă sănătos; Aspecte de etică sau/şi legalitate; Sano-turism şi marketingul destinaţiei de turism balnear;

- Medicină Fizică şi de Recuperare în Afecțiuni neurologice și de comunicare; Afecțiuni musculoscheletale; Afecțiuni pediatrice; Afecțiuni geriatric; Afecțiuni cardiovasculare; Afecțiuni respiratorii;

- Fizio / Kineto – terapie;

- Intervenții mecatronice / robotice în recuperarea medicală;

- Intervenții integrative holistice;

- Educație și cercetare științifică.

Creditat naţional şi internaţional, Congresul de Medicină Fizică, Recuperare şi Balneologie 2019, are înscrise un număr de 109 lucrări ştiinţifice ce vor fi prezentate pe parcursul a 9 sesiuni de dezbateri.

În cele patru zile de program şi-au anunţat participarea aproape 300 de persoane, atât din ţară, cât şi din străinătate.

Lucrările ultimilor trei sesiuni se vor desfăşura, vineri 6 septembrie, la Aşezământul social-filantropic „Sf. Pantelimon” din Staţiunea Lacu Sărat, judeţul Brăila, acolo unde Arhiepiscopia Dunării de Jos are amenajată o bază de tratament balneoclimaterică.

Pr. Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Călăuză ortodoxă numar special

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook