Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 5 septembrie, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a fost organizată o activitate social-filantropică îndreptată către familiile afectate de inundaţii din localitatea gălăţeană Corod.

Prin această activitate de întrajutorare, 12 familii greu încercate de inundaţiile care au afectat zona respectivă în luna iunie a.c., au beneficiat de ajutoare materiale constând în obiecte electrocasnice, respectiv frigidere şi aragazuri.

Această activitate a fost realizată în colaborare cu Federaţia „Filantropia“ a Patriarhiei Române şi cu Organizaţia Internaţională de Caritate Creştină (IOCC), prin oferirea sumei de 10.000 de lei.

Aceste articole au fost repartizate în urma unei evaluări a situaţiei familiilor afectate de către o comisie alcătuită din reprezentanţi ai parohiei şi primăriei Corod. 

Ajutoarele de astăzi au fost o completarea a celor oferite în luna iunie a acestui an, atunci când Arhiepiscopia Dunării de Jos cu sprijinul protoieriilor Tecuci şi Covurlui, s-au mobilizat exemplar şi, pe lângă forţa de muncă a preoţilor şi credincioşilor, au sprijinit persoanele sinistrate prin oferirea de alimente de primă necesitate (apă, pâine, zahăr, făină, mălai, paste, produse lactate ş.a.) şi produse pentru curăţarea şi igienizarea caselor afectate (detergent, spirt, dezinfectant, clor, mături, mănuşi, găleţi, foraşe, cizme, papuci, bidinele, lavete, var ş.a.), în valoare de 21.000 de lei. 

Pr. Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook