Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La o zi după slăvitul praznic al Naşterii Maicii Domnului, când Biserica Ortodoxă cinsteşte pe Sfinţii şi dumnezeieştii Părinţi Ioachim şi Ana, parohia „Sf. Ana“ din municipiul Galaţi a îmbrăcat din nou haina de sărbătoare, la cinstirea hramului bisericii.

Manifestările pastoral-misionare şi social-filantropice au debutat încă din ajun la biserica parohială, unde, un sobor de preoţi din municipiul Galaţi a oficiat Vecernia cu Litie şi Acatistul Sfinţilor Părinţi Ioachim şi Ana, la eveniment participând foarte mulţi copii şi credincioşi din parohie.

După slujba de seară, copiii participanţi la Şcoala de vară de la Parohia Sfânta Ana au prezentat un program cultural- artistic şi educativ cu cântece, poezii şi prezentări tematice la demisolul bisericii, acolo unde au fost organizate 9 ateliere de creaţie şi amenajate două încăperi cu obiecte tradiţionale româneşti.

Anul acesta parohia gălăţeană a desfăşurat cea de-a şasea ediţie a Şcolii de vară intitulată „Satul, pridvorul raiului!“, la care au participat zilnic, pe parcursul a 7 săptămâni de vacanţă, peste 60 de copii, ghidaţi şi coordonaţi de preoţii slujitori şi de către 20 de cadre didactice din municipiul Galaţi.

În ziua de prăznuirea a Sfinţilor Părinţi Ioachim şi Ana, un sobor de preoţi a săvârşit Sfânta Liturghie, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, a tinerilor şi copiilor participanţi la programele catehetice ale Bisericii, precum şi a bunilor şi evlavioşilor credincioşi din parohie şi nu numai.

La momentul cuvenit, mulţi copii şi credincioşi prezenţi la slujbă au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine.

În continuare, ierarhul a săvârşit slujba parastasului pentru patriarhii Nicodim Munteanu şi Iustin Moisescu şi pentru ctitorii şi binefăcătorii acestei parohii, trecuţi la cele veşnice.

Hramul parohiei gălăţene a fost prilej de binecuvântare şi de bucurie şi pentru mulţi elevi de la şcolile aflate în apropierea bisericii, care au primit din partea Părintelui Arhiepiscop, pachete cu dulciuri, ghiozdane şi rechizite pentru noul an şcolar.

Acţiunea se înscrie în programul social-filantropic „Şi eu doresc un ghiozdan nou şi bine echipat pentru a merge la şcoală!“, desfăşurat în această perioadă în Eparhia Dunării de Jos şi îndreptat cu precădere către copiii ce provin din familii defavorizate şi marginalizate social, prin care un număr de 4000 de copii din judeţele Galaţi şi Brăila primesc ghiozdane şi rechizite şcolare la început de an şcolar, în valoare de 200.000 de lei.

Astfel, în majoritatea parohiilor din Arhiepiscopia Dunării de Jos, în duminica dinaintea începerii noului an şcolar, copiii au venit la biserici pentru a primi cele procurate special pentru ei.

După slujbă, Părintele Arhiepiscop a mers în mijlocul tinerilor şi copiilor participanţi la programele catehetice ale Bisericii şi a vizitat atelierele de creaţie şi expoziţia cu realizările copiilor, adresând un cuvânt de apreciere atât pentru slujitorii jertfelnici ai acestei parohii care desfăşoară activităţi cu specific tradiţional, cât şi copiilor care participă cu drag şi entuziasm la ele.

La final, au fost oferite 1000 de pachete cu alimente, credincioşilor prezenţi la slujbă.

Pr. Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook