Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Andrei“ din Galaţi presupune şcolirea liceală a elevilor pentru Artă Sacră şi Patrimoniu Cultural naţional şi, de asemenea, în aceleaşi clădiri, este găzduită o Şcoală Generală deschisă tuturor locuitorilor oraşului, începând de la clasa pregătitoare până la clasa a 8-a.

În total, în aceste clădiri insuficiente se şcolesc 500 de copii, de la clasa pregătitoare până la clasa a 12-a.

Şcoala nu poate face faţă solicitărilor din ce în ce  mai multe şi mai insistente ale părinţilor copiilor. Cu toate că nu există spaţii suficiente pentru cei 500 de elevi, Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Andrei“ din Galaţi dovedeşte înţelegere pentru Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Galaţi, care rămâne în această clădire până la timpul în care se va identifica soluţia cea mai bună pentru toată lumea, în virtutea bunei slujiri şi cooperări cu toţi oamenii de bună credinţă şi bine informaţi asupra rolului Bisericii în viaţa comunităţii.

Spre informare, Muzeul eparhial este deschis zecilor de mii de vizitatori, dar şi tuturor activităţilor culturale tot mai vizitate şi îndrăgite de gălăţeni. Muzeul este al tuturor iubitorilor de istorie adevărată, cultură profundă şi spiritualitate echilibrată.

Slujirea comună a preoţilor şi credincioşilor în beneficiul nevoiaşilor, inclusiv al elevilor, constă în bunătate şi dărnicie, întâi la Cantina „Sf. Nicolae“ a Centrului eparhial, unde aproximativ 200 de persoane primesc masa zilnic, printre care şi săraci din cartiere vecine.

Acestei cantine sociale i se adaugă alte 42 de aşezăminte social-filantropice în cele două judeţe ale eparhiei, Galaţi şi Brăila, în cadrul cărora persoane nevoiaşe, familii monoparentale, copii aflaţi în risc social şi vârstnici marginalizaţi beneficiază de ajutor material, respectiv alimente, medicamente, mediaţii şi rechizite şcolare, consiliere de specialitate şi îngrijire medicală.

Pentru cei ce doresc să săvârşească fapte bune şi să se alăture efortului nostru, îi rugăm să se adreseze centrelor sociale pentru a contribui, cu ce îi lasă inima, la modesta noastă sumă de peste 1 milion de euro anual.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos

 

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook