Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Duminica a XIII-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie la Altarul de vară al Catedralei Arhiepiscopale din municipiul Galați.

La slujbă au fost prezenţi numeroşi credincioşi din municipiu, iar răspunsurile liturgice au fost oferite de slujitorii acestui sfânt locaş.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelică din această Duminică în care este relatată Pilda lucrătorilor răi.

Ierarhul Dunării de Jos a prezentat credincioşilor înţelesuri duhovniceşti care reies din această Evanghelie şi care se referă atât la istoria mântuirii neamului omenesc, cât şi la viaţa Bisericii.

"Este o pildă cu privire la unele fapte din trecut, ale unor oameni care au eșuat și au pierit cu faptele lor cu tot. Oameni care s-au afundat în răul faptelor lor. Dumnezeu nu a creat nimic pentru rău și nu este preocupat să facă exegeza răului, ci Dumnezeu este preocupat să ne întrarmeze împotriva răului. Dumnezeu nu este preocupat de pedepsirea noastră pentru răul făcut, ci pentru înțelegerea răului ca rău și pregătirea noastră pentru a săvărși binele...

Biserica este via cea nouă, gardurile ei sunt sfintele canoane și sfintele rânduieli liturgice, turnul este turla Sfintei Bisericii pe care străjuiește Sfânta Cruce, iar teascul este Sfântul Altar unde aducem floarea grâului și floarea viței de vie care devin Trupul și Sângele Mântuitorului, care vindecă trupurile cu cele cinci simțuri ale noastre și curăță sângele nostru cu sângele Său, amestecând în sângele nostru mireasma Sângelui Său de viață dătător", a spus chiriarhul Dunării de Jos.

La final, toți credincioșii prezenți la slujbă au fost binecuvântați de ierarhul locului și au avut posibilitatea de a vizita eclesiarhia Catedralei Arhiepiscopale.

Pr. Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook