Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 15 septembrie, în Biserica Ortodoxă Română a fost pomenit Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş, Mitropolitul Banatului şi ocrotitorul pompierilor români.

Sărbătoarea a debutat în ajun prin oficierea, la ceas de seară, a Vecerniei cu Litie în capela cu hramul „Sfântul Iosif cel Nou de la Partoş“, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Eremia Grigorescu“ din Galaţi şi a continuat a doua zi prin săvârşirea Sfintei Liturghii de către preotul militar Paul Zaharia, din Garnizoana Galaţi.

Cu prilejul acestei sărbători, în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a oficiat o slujbă de mulţumire şi parastasul pentru pompierii şi fondatorii acestei structuri militare, trecuţi la cele veşnice.

Ceremonialul dedicat ocrotitorului spiritual al pompierilor s-a desfăşurat în prezenţa oficialităţilor locale, a ofiţerilor, subofiţerilor şi lucrătorilor din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Eremia Grigorescu“ din Galaţi, precum şi a reprezentanţilor Jandarmeriei şi Armatei - Galaţi.

În cuvântul adresat cu acest prilej, Părintele Arhiepiscop a evidenţiat sacrificiul pe care pompierii îl fac pentru salvarea de vieţi omeneşti şi bunuri, fiind permanent prezenţi la datorie şi pregătiţi pentru a interveni atunci când semenii noştri sunt în pericol.

Pr. Rareş Bucur

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook