Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Întrucât în această perioadă de pandemie în multe unităţi medicale stocurile de sânge sunt insuficiente, iar viețile pacienților depind de sângele primit de la donatori, la solicitarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, preoţii şi credincioşii Eparhiei Dunării de Jos se mobilizează cu foarte mare disponibilitate pentru a răspunde acestei nevoi acute de sânge.

După ce săptămâna trecută 40 de preoţi şi credincioşi din Protopopiatul Însurăţei au donat sânge la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Brăila, astăzi, 22 septembrie 2020, donarea de sânge a continuat cu preoţii din Protopopiatul Făurei şi alţi credincioşi riguros selectaţi pe baza criteriilor şi condiţiilor speciale pe care trebuie să le îndeplinească donatorul de sânge.

De la orele dimineţii, 20 de persoane voluntare din Protopopiatul Făurei, judeţul Brăila, s-au prezentat la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină - Brăila pentru a oferi ajutor semenilor lor care au nevoie urgentă de sânge.

În baza unei programări prealabile, Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Brăila a asigurat atât personalul specializat în recoltarea de sânge, cât şi aparatura tehnică necesară.

La nivelul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, prin implicarea activă a preoţilor şi credincioşilor, campania de donare de sânge va continua cu participarea celorlalte protopopiate ale eparhiei care sunt programate pentru a se mobiliza şi a aduce cât mai mulţi donatori la cele două centre de transfuzii din oraşele Galaţi şi Brăila.

Mâine, 23 septembrie a.c., la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Galaţi sunt programaţi pentru donare de sânge 30 de preoţii şi credincioşii din Protopopiatul Nicoreşti, judeţul Galaţi.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook