Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Campania de donare de sânge organizată în Eparhia Dunării de Jos cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian a continuat astăzi, 23 septembrie 2020, cu implicarea preoţilor şi credincioşilor din cadrul protopopiatului Nicoreşti.

La această acţiune de solidaritate umană şi filantropie creştină au participat 30 de voluntari care au dorit să vină în sprijinul persoanelor aflate pe patul spitalelor şi care au nevoie urgentă de sânge în această perioadă dificilă prin care trecem.

Donatorii au fost mobilizaţi de părintele protoiereu de Nicoreşti, iar deplasarea acestora de la parohiile din cadrul Protopopiatului Nicoreşti la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Galaţi s-a realizat cu mijloace de transport persoane, cu respectarea prevederilor legale în vigoare privind protecţia sanitară împotriva răspândirii noului coronavirus.

Personalul specializat în recoltarea de sânge şi aparatura tehnică necesară au fost asigurate de Centrul Regional de Tranfuzie Sanguină Galaţi.

Numai în acest an, până la acest moment, peste 400 de voluntari, preoţi şi credincioşi din parohiile Eparhiei Dunăii de Jos, s-au desplasat la cele două Centre de Transfuzie Sanguină din Galaţi şi Brăila pentru a dona sânge.

Campania de donare de sânge organizată la nivelul Arhiepiscopiei Dunării de Jos continuă în perioada următoare cu alţi slujitori şi credincioşi din parohiile Eparhiei Dunării de Jos.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Călăuză ortodoxă numar special

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook