Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 28 septembrie, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, asăvârşit slujba de binecuvântare a unei case construită pentru o familie cu posibilităţi materiale reduse din cartierul Fileşti al municipiului Galaţi.

Întrucât doi copii împreună cu părinţii lor locuiau de mai mulţi ani într-o casă foarte degradată şi insalubră, preşedintele Asociaţiei „Ortodoxia tinerilor“, impresionat de situaţia lor,a solicitat sprijinul Arhiepiscopiei Dunării de Jos şi, pe lângă suma consistentă donată de Centrul eparhial, a reuşit să mobilizeze în timp foarte scurt şialţioameni inimoşi care au venit în sprijinul acestei familii nevoiaşe prin construcţia de la zero a unei case modulare cu toate cele necesare unui trai normal.

În această acţiune caritabilă alături de Arhiepiscopia Dunării de Jos şi Asociaţia „Ortodoxia tinerilor“ din Galaţi au fost şialţi voluntari gălăţeni, care, în mai puţin de trei luni, au construit această casă, dotată cu două dormitoare, bucătărie, baie şi un hol, au racordat-o la utilităţi şi au mobilat-o.

Costurile pentru construcţia casei au fost de aproximativ 35.000 de lei.

Astăzi, la orele amiezii, chiriarhul Dunării de Jos, împreună cu slujitori din administraţia eparhială au mers la această familie pentru a inaugura casa, a le aduce produse de igienă şi alte daruri şi a le transmite un cuvânt de binecuvântare şi de mângâiere.

În semn de recunoștință și de apreciere pentru implicarea în acest proiect social-filantropic, dar și pentru alte activități educative, culturale și de caritate îndreptate cu precădere către tineri, Înaltpreasfințitul Părinte Casian a oferit distincția eparhială „Vrednicia andreiană“ domnului Claudiu Bălan, președintele Asociației „Ortodoxia tinerilor“.

Înaltpreasfinția Sa și-a arătat disponibilitatea de a ajuta în continuare această familie în așa fel încât să poată să se auto-susțină și să-și câștige decent traiul de zi cu zi, dar și să-și crească copiii cu dragoste de Dumnezeu și cu educație bună.

Cu lacrimi în ochi şi cu sentimente profunde de recunoştinţă, această familie amulţumit binefăcătorilor lor prin care Milostivul Dumnezeu a adus raze de speranţă şi de lumină, chiar şi acolo unde acestea nu se întrevedeau.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook