Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 13 septembrie, a avut loc deschiderea oficială a noului an şcolar la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Apostol Andrei“ din Galaţi.

Evenimentul a debutat firesc, cu săvârşirea Sfintei Liturghii în capela instituţiei de învăţământ, de către un sobor de slujitori din corpul profesoral al acestei şcoli teologice, în prezenţa Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a cadrelor didactice şi a elevilor.

Chiriarhul Dunării de Jos a binecuvântat elevii din clasele primare şi gimnaziale la locurile lor de studiu şi a stropit cu agheasmă clasele pregătite special pentru primirea elevilor.

Micii seminarişti, plini de entuziasm şi de bucuria revederii colegilor, profesorilor şi a şcolii pe care o îndrăgesc foarte mult, au primi din partea Părintelui Arhiepiscop, iconiţe, broşuri cu poveşti  şi dulciuri.

În continuare, ierarhul Dunării de Jos a săvârşit slujba de Te-Deum, după care a ţinut un cuvânt de binecuvântare şi de bun venit elevilor de la clasele liceeale şi profesorilor lor cu ocazia începerii noului an şcolar.

Înaltpreasfinţia Sa i-a încurajat şi i-a îndemnat pe elevi să îmbine rugăciune cu studiul temeinic pentru a oferi bucurie părinţilor lor şi a fi exemple bune în societate.

În acest cadru au fost prezentați cei 12 preoţi din eparhie care desfăşoară constant şi cu implicare deosebită activităţi catehetice parohiale cu copiii, pentru a susţine în noul an şcolar formarea duhovnicească a elevilor şi implementarea de programe extracurriculare în cadrul Seminarului Teologic din Galaţi.

Preoții desemnați de chiriarhul locului ca diriginți onorifici au preluat de astăzi clasele, fiind prezentați elevilor cu care își vor desfășura activitatea.

Anul acesta, în cadrul Seminarului Teologic „Sf. Apostol Andrei“ din Galaţi activează 37 de profesori, 140 de elevi sunt înscrişi la liceu, la secţiile pastorală şi patrimoniu-cultural, precum şi 290 de elevi înscrişi la ciclurile primar şi gimnazial.

Pr. Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook