Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 5 septembrie, a avut loc deschiderea oficială a noului an şcolar la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Andrei“ din Galaţi.

Evenimentul a debutat cu săvârşirea Sfintei Liturghii în capela instituţiei de învăţământ, de către un sobor de slujitori din corpul profesoral al acestei şcoli teologice, în prezenţa Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a cadrelor didactice, a elevilor şi a părinţilor.

Între cei 500 de elevi înscrişi în acest an la Seminarul gălăţean s-au aflat şi elevii din clasele primare şi gimnaziale, plini de entuziasm şi de bucuria revederii colegilor, profesorilor şi a şcolii pe care o îndrăgesc foarte mult. Micii seminarişti au primi din partea ierarhului dulciuri.

După Sfânta Liturghie, Părintele Arhiepiscop a săvârşit slujba de Te-Deum, după care a ţinut un cuvânt de binecuvântare şi de bun venit elevilor, părinţilor şi profesorilor cu ocazia începerii noului an şcolar.

De asemenea, Înaltpreasfinţia Sa a adresat elevilor un îndemn părintesc pentru păstrarea bunei cuviinţe şi a prieteniei în şcoală, în biserică şi în societate, pentru dobândirea şi aprofundarea cunoştinţelor necesare dezvoltării personale. 

După programul liturgic din capelă, a avut loc festivitatea de deschidere a cursurilor în curtea seminarului andreian, cu rostirea alocuţiunilor dedicate momentului.

În acest cadru au fost prezentați şi preoţii din eparhie care desfăşoară constant şi cu implicare deosebită activităţi catehetice parohiale cu copiii, pentru a susţine în noul an şcolar formarea duhovnicească a elevilor şi implementarea de programe extracurriculare în cadrul Seminarului Teologic din Galaţi.

La final, Arhipăstorul Dunării de Jos a purtat un dialog de suflet cu elevii seminarişti de la clasele liceale, încurajându-i şi îndemnându-i să îmbine rugăciune cu studiul temeinic pentru a oferi bucurie părinţilor lor şi a fi exemple bune în societate.

Pr. Rareş Bucur

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook