Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În zilele de 2 și 3 septembrie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian, în Parohia Vameș din județul Galați s-a desfășurat, în parteneriat cu Școala Gimnazială „Dimitrie Luchian“ și Consiliul Local Piscu, ediția a IV-a a taberei de vară intitulată: "Credință, sport și comuniune".

Tabăra s-a adresat copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani.

La activități au participat, pe lângă copiii acestei parohii, și copiii grupurilor catehetice din parohiile Costache Negri, Cuza Vodă, Hanu Conachi, Nămoloasa Sat, Slobozia Conachi, Pechea II, Tudor Vladimirescu și Umbrărești Vale.

Evenimentul a debutat în data de 2 septembrie cu participarea tinerilor la Sfânta Liturghie în biserica cu hramul „Nașterea Maicii Domnului“ din localitatea Vameș, după care, întrucât peste doar câteva zile va începe un nou an școlar, au fost rostite rugăciunile speciale pentru elevi și profesori.

În prima zi de tabără, s-au desfășurat probele pe echipe: jocuri și ștafete și fotbal, iar în a doua zi, s-au derulat probe individuale de atletism și șah. În ambele zile de competiție, animatori și voluntari din parohia gazdă i-au antrenat pe toți cei prezenți în jocuri de cunoaștere și interacțiune, aducând zâmbetul și buna dispoziție în inimile tuturor copiilor.

La sfârșitul taberei, cei prezenți au vizitat muzeul parohial, unde au putut admira obiecte vechi din zona Covurluiului.

Prin grija vrednicelor credincioase și a altor oameni buni din comunitate a fost asigurată masa și apa rece, atât pentru copiii participanți, cât și pentru însoțitorii lor.

Pe toată durata probelor, copiii au dat dovadă de multă implicare, s-au bucurat de competiție, și-au încurajat favoriții și la sfârșit, echipele cele mai bune au fost răsplătite cu trofee și diplome.

În cadrul acestor activități au participat peste 150 de tineri din cele 10 parohii menționate.

Toți cei prezenți au fost încântați de această tabără, au legat prietenii și și-au exprimat dorința de a participa și la următoarele activități organizate.

Valoarea premiilor și darurilor oferite cu acest prilej a fost de 3000 de lei, sumă provenită din donații ale credincioșilor din Parohia Vameș.

Pr. Petrea Dumitru

Ajutor pentru sinistraţi

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook