Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Marți, 3 septembrie 2024, în cadrul programului eparhial de vară „Vacanța din pridvorul bisericii”, 50 de copii din parohiile comunei Matca, protopopiatul Tecuci, județul Galați, împreună cu slujitori ai Sfintelor Altare, preotese și cadre didactice voluntare au fost într-un pelerinaj la mănăstirile din zona Neamțului.

Pe drum, copiii au aflat despre istoria, cultura și spiritualitatea deosebit de bogată a locurilor pe care urmau să le viziteze.

Au fost vizitate mănăstirile Ciolpani, Runc, Nechit, Almaș, Văratec, Agapia, Neamț, Secu și Sihăstria, unde copiii s-au închinat la sfintele moaște, s-au rugat lui Dumnezeu pentru familiile lor și s-au bucurat de frumusețea locașurilor de cult ridicate în stil moldovenesc. Ei au înălțat rugăciuni de mulțumire pentru darurile primite de la Bunul Dumnezeu.

Acest pelerinaj a venit ca o răsplată din partea preoților parohi pentru faptul că tinerii participă activ la viața liturgică.

La final copiii au fost extrem de bucuroși și de uimiți de frumusețile mănăstirilor moldovenești, încărcându-se astfel duhovnicește și sporind în dreapta credință, exprimându-și astfel dorința de a mai efectua astfel de pelerinaje.

Cu vădită recunoștință și cu inimile pline de har și de frumos, copiii au promis că vor păstra mereu amintirea acestui pelerinaj și se vor strădui să dobândească virtuțile folositoare pentru a reuși în viață și pentru a deveni buni creștini.

Pr. Valeriu Stamatin

Pr. Nicolae Lazăr

Ajutor pentru sinistraţi

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook