Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Maratonul filantropic pentru ajutorarea credincioșilor afectați de inundații a continuat, la nivelul Protoieriei Galați, și în ziua de 19 septembrie 2024, când prin implicarea parohiilor “Pogorârea Sfântului Duh”, “Sf. Antonie cel Mare”, “Sf. Împărați” și “Sf. Nicolae” au fost oferite noi ajutoare celor care au trecut prin această grea încercare.

Astfel, generozitatea și bunătatea enoriașilor acestor parohii din municipiul Galați, reprezentați prin păstorii lor și prin membrii comitetetelor parohiale filantropice, s-au îndreptat către creștinii din parohiile Izvoarele și Cudalbi.

Acestora li s-au oferit pachete cu mâncare, apă, alimente neperisabile, îmbrăcăminte, pături, pilote, precum și materiale de curățenie și igienico-sanitare atât de necesare pentru înlăturarea efectelor nefaste produse de apele învolburate (săpun, detergent, clor, dezinfectant, hârtie igienică, prosoape de hârtie, etc.).

De menționat este și faptul că, zilnic, începând cu data de 15 septembrie a.c., cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian, în cadrul cantinei de la Parohia „Pogorârea Sf. Duh”, prin grija și osteneala cucernicilor părinți de la această parohie și a angajaților cantinei, au fost pregătite, transportate și oferite creștinilor sinistrați câte 100 de porții de hrană caldă.

Valoarea acestor ajutoare se ridică la aproximativ 20.000 de lei.

Astfel, prin rugăciune și fapte bune, prin dărnicie și solidaritate creștinească, prin implicarea și bunăvoința bunilor creștini și enoriași, împreună, putem ușura greutatea poverii și putem aduce puțină bucurie tuturor celor încercați de gravele inundații din aceste zile.

Pr.  Ioan Alexandru Budeșteanu

Ajutor pentru sinistraţi

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook