Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

 La inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, un convoi cu ajutoare umanitare din Sibiu şi din protopopiatele Arhiepiscopiei Sibiului a ajuns astăzi, 20 septembrie 2024, în zonele afectate din Câmpia Covurluiului.

S-au achiziționat în special produse de curățenie şi igienă de care este urgentă nevoie în localitățile afectate, precum roabe, găleți, lopeți, mături, mănuși, cizme, saci menajeri, produse de curățenie și igienă, mopuri, hârtie de bucătărie-role mari, lanterne, pături, perne, pilote, cearceafuri, alimente etc.

Ajutoarele au ajuns în această dimineaţă la Protoieria Covurlui din judeţul Galaţi şi, după ce au fost descărcate şi predate responsabililor din cadrul unităţii bisericeşti, acestea au fost distribuite sinistraţilor greu încercaţi de furia apelor.

De asemenea, Mitropolia Banatului, cu binecuvântarea Înaltpreasfintitul Părinte Ioan, a trimis în localitatea Pechea, prin grupul de intervenţie al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Banat” al județului Timis, dislocat în zona afectată, 100 de roabe necesare scoaterii noroiului din locuinţe şi curăţirii gospodăriilor de mâlul format în urma inundațiilor catastrofale.

Tot de la Mitropolia Banatului, în zilele următoare, alte 100 de roabe vor ajunge la sinitraţi, prin echipa de pompieri bănăţeni detaşaţi în zonele calamitate.

 Pr. Rareş Bucur

Ajutor pentru sinistraţi

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook