Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În fiecare zi, Biserica Ortodoxă Română prin clericii şi credincioşii săi continuă să aducă multă mângâiere şi speranţă semenilor încercaţi de inundaţii şi să ofere sprijin material concret.

 Astăzi, 24 septembrie, ierarhul Dunării de de Jos, Înalpreasfinţitul Părinte Casian, a mers în localităţile sinistrate împreună cu consilierul eparhial din cadrul Sectorului Social al Arhiepiscopiei Dunării de Jos şi preoţii acelor comunităţi, a rostit rugăciuni pentru cei greu încercaţi de furia apelor, i-a întărit duhovniceşte, le-a oferit cărţi de rugăciune şi iconiţe şi a împărţit ajutoarele colectate în aceste zile în centrele parohiale.

După ce mai multe familii sinistrate din satul Slobozia Conachi s-au bucurat de vizita şi ajutorul oferit cu multă compasiune şi dragoste de slujitorii Sfintelor Altare, delegaţia de la Centrul eparhial a ajuns şi la biserica din localitatea Suhurlui, afectată de inundaţii.

Aici, ierahul locului a binecuvântat cu aghiasmă lăcaşul de cult în urma igienizării şi curăţirii de nămol şi a dresat un cuvânt duhovnicesc celor prezenţi.

În acest sat, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel au ajuns astăzi două transporturi din Bucureşti cu ajutoare umanitare în valoare de 30.000 de lei de la parohiile ”Naşterea Domnului”  - Cartierul Solar şi Progresul 3.

Darurile constând în alimente neperisabile, produse igienico-sanitare şi materiale pentru curăţenie au fost descărcate la biserica parohială de unde vor fi distribuite familiilor sinistrate cu sprijinul voluntarilor parohiali.

Şi alte parohii din cuprinsul Arhiepiscopiei Dunării de Jos au desfăşurat astăzi acţiuni de ajutorare a semenilor afectaţi de urgia apelor.

 Pr. Rareş Bucur

Ajutor pentru sinistraţi

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook