Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 25 septembrie, au continuat acţiunile de sprijinire a echipelor de intervenţie şi a familiilor sinistrate din judeţul Galaţi.

Patru parohii din protopopitul Tecuci au ajuns în localitatea Pechea cu 400 de porţii de hrană caldă pentru a le oferi pompierilor şi celor care, zi de zi, sunt la datorie în zona calamitată pentru a readuce normalitatea în vieţile miilor de sinistraţi.

După ce a fost oferită masa caldă personalului de intervenţie, preotul din Parohia Pechea 4 împreună cu ceilaţi clerici donatori şi alţi voluntari parohiali s-au deplasat la casele afectate de inundaţii şi le-au oferit familiilor greu încercate alimente neperisabile, cisme şi materiale pentru curăţenie.

În localitatea Pechea, cea mai afectată de inundaţii, peste 2000 de case şi gospodării au suferit distrugeri grav şi moderat, oamenii pierzându-şi în această catastrofă toată agoniseala lor.

De sprijinul Bisericii au beneficit în continuare şi familiile sinistrate din celelalte localităţi din cuprinsul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, prin grija şi jertfelnicia preoţilor din comunităţile lor şi a colegilor preoţi din alte parohii care au reuşit să se mobilizeze şi să colecteze de la oamenii darnici diferite ajutoare umanitare.

De la începutul acestei situaţii nefericite, fiecare zi reprezintă, atât pentru slujitorii Sfintelor Altare, cât şi pentru toţi ce care înţeleg chemarea de a răspunde semenilor cu iubire milostivă, o nouă treaptă în care avem posibilitatea de a ne apropia mai mult unii de alţii şi toţi de Preamilostivul Dumnezeu, pentru o viaţă plină de pace, iubire şi solidaritate fraternă.

 Pr. Rareş Bucur

Ajutor pentru sinistraţi

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook