Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Arhiepiscopia Dunării de Jos continuă programele social-filantropice prin care se oferă ajutor sinistraţilor din judeţul Galaţi.

Ca şi în zilele anterioare, şi astăzi, 26 septembrie, 900 de porţii de hrană caldă au ajuns la personalul de intervenţie care lucrează de zile bune în judeţul Galaţi în zona afectată de inundaţii.

Hrana pregătită special a fost oferită pompierilor la ora prânzului în zona Covurluiului, în localităţile Slobozia Conachi, Cuza Vodă şi Pechea.

După ce zilele trecute a fost implementat programul social-filantropic „Ne înnoim pentru a merge la şcoală“ şi 170 de copii din localităţile Slobozia Conachi şi Costache Negri au primit articole vestimentare şi încălţămite în valoare de 90.000 de lei, astăzi acest program eparhial a continuat şi în localitatea Pechea pentru alţi 170 de copii, indentificaţi în familiile sinistrate din această comunitate locală.

Darurile au fost oferite copiilor la Liceul Tehnologic „Costache Conachi“ din localitatea Pechea, acestea fiind absolut necesare pentru ca elevii să poată merge la şcoală, întrucât apa pătrunsă în casele lor le-a distrus tot ceea ce aveau.

Însoţiţi de părinţii lor, de preoţii din parohiile de care aparţin şi de profesorii de la unităţile şcolare, copiii beneficiari şi-au primit cu mare bucurie darurile şi au mulţumit cu recunoştinţă Bisericii.

Tot astăzi, au ajuns în localitatea Pechea produsele şi materialele pentru curăţenie achiziţionate de către Centrul eparhial din fondul pentru sinistraţi.

Acestea au fost descărcate la sediul Protoieriei Covurlui, urmând să fie distribuite familiilor greu încercate.

De la începutul acestor inundaţii, în fiecare zi, în zonele afectate ajung ajutoare umanitare din partea Bisericii pentru semenii sinistraţi.

 Pr. Rareş Bucur

Ajutor pentru sinistraţi

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook